Om företaget

OM FÖRTAGET

Vårt mål är att främja optimal hälsa genom att rekommendera ett skräddarsytt kost- och kosttillskottsprogram för varje klient

Hos oss arbetar vi enligt det funktionsmedicinska konceptet där man ser människan ur ett holistiskt perspektiv. Det vill säga att man tittat på hela dig utifrån din historik, genetik, miljö, stress, kost och näringsstatus samt mycket annat som påverkar din nuvarande status. Vi hjälper dig att ta reda på brister och obalanser som påverkar dig negativt. Vi arbetar med effektiva funktionstester och analysmaterial där vi kan titta på din näringsstatus, tarmflora, genetiska variationer, signalsubstanser, hormoner, intoleranser, förekomst av borrelia och många andra tester. Vår uppgift är att hjälpa dig att må bra genom att hitta rätt kost- och näringsprogram just för dig. Med rätt kost, motion, sömn och näring kan du förbygga de flesta sjukdomar. Det är vår uppgift att hjälpa dig att hitta vad som är bäst för dig. 


På Hypericum är vi utbildade näringsterapeuter som studerat biokemi, nutrition samt vitamin- och mineralterapi.  Vi erbjuder våra klienter yrkesmässig rådgivning angående hur kroppen bäst bibehåller och eventuellt återställer den naturliga näringsbalansen trots sjukdom, operationer, trauma, näringsbrister mm. Vi tillämpar kunskaper om hur kosten, vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer, fettsyror, antioxidanter m.m. påverkar kroppens anatomi, fysiologi och biokemiska funktioner. Vårt mål är att främja optimal hälsa genom att rekommendera ett skräddarsytt kost- och kosttillskottsprogram för varje klient.


Att var näringsterapeut handlar om att ständigt utbilda sig då nya studier och kunskap kommer ut på marknaden. Vi anser att det är viktigt att följa med och alltid vara ajour. Många studier handlar om epigenitik ett mycket intressant område som vi gladeligen följer.  Epigenitik handlar om våra gener och vårt arv. Förstår vi det här kan vi förstå varför vissa sjukdomar uppkommer. Vi är också intresserade av anti-aging, vilket handlar mycket om hur och vad vi äter samt hur vi rör oss för att må så bra som möjligt.

På Hypericum har vi utbildningar från  Karolinska institutet,  Näringsmedicinska skolan,  Forum Academia,  Arcanum Skolan, Nordiskt Näringcenter, Egenvårdspoolen, Holistic, Alpha Plus, Nordic Labs och många fler. Vi har haft fler kända föreläsare och lärare som Maj Lis Hellenius (Prof, överläkare) Peter Wilhelmsson (örtmedicinare, naturläkare,  näringsmedicinare, funktionsmedicinare och anti-aging certifierad), Cathrine Schück (samtalsterapeut och kostrådgivare),  Bitten Jonssson  (leg sjuksköterska, expert på matberoende) Ingrid Franzon (fil mag i klinisk nutrition, auktoriserad o kvalitetssäkrad  KAM, certifierad näringsmedicinare  och certifierad glutenterapeut)