Parmesangrillad Broccolitorsk

Nostalgi från barnsben. God och enkel fiskrätt med få ingredienser.

Kategori: Fisk

Antal portioner: 3

Tillagningstid: 30-45 min

Svårighetsgrad: Lätt

Ingredienser

  • 450 g torskfile
  • 200 g frusna broccoliknippen
  • 2 msk smör
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl fint riven parmesan
  • 1 dl vatten
  • Salt efter smak

Gör så här:

  1. 1. Sätt på ugnen. 150 grader
  2. Lägg torskbitarna i en liten form och lägg smörklickarna på.
  3. Ställ in i ugnen ca 15 - 20 minuter
  4. Ta ut formen lägg på de tinade broccoliknippena häll på lite vatten och ställ in i ugnen ca 5 - 10 minuter
  5. Ta ut formen, salta, bred ut majonnäsen över fisken och broccolin, strö över den rivna parmesanosten och ställ ugnen på 250 - 275 grader på grill (endast övervärme).
  6. När gratängen har fått fin färg är den färdig.
  7. Servera med en fin härlig grönsallad (behöver man kolhydrater välj 1 dl råris alt. vildris.