Nostalgi från barnsben. God och enkel fiskrätt med få ingredienser.
Kategori: Fisk
Antal portioner: 3
Tillagningstid: 30-45 min
Svårighetsgrad: Lätt
Ingredienser
450 g torskfile
200 g frusna broccoliknippen
2 msk smör
1 dl majonnäs
1 dl fint riven parmesan
1 dl vatten
Salt efter smak
Gör så här:
1. Sätt på ugnen. 150 grader
Lägg torskbitarna i en liten form och lägg smörklickarna på.
Ställ in i ugnen ca 15 - 20 minuter
Ta ut formen lägg på de tinade broccoliknippena häll på lite vatten och ställ in i ugnen ca 5 - 10 minuter
Ta ut formen, salta, bred ut majonnäsen över fisken och broccolin, strö över den rivna parmesanosten och ställ ugnen på 250 - 275 grader på grill (endast övervärme).
När gratängen har fått fin färg är den färdig.
Servera med en fin härlig grönsallad (behöver man kolhydrater välj 1 dl råris alt. vildris.